Grupp: Huvudforum

Vad tror ni om Cybaero?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-30 08:34:21

Tycker att de har en produkt som ligger rätt i tiden och man har samarbeten med stora aktörer som Indra,Cassidian,Aerovirment och man har tagit en stororder på 55 miljoner redan i början på det här året. Ser inte värderingen väldigt attraktiv ut då man från bolaget räknar med att man ska ta 30% av en marknad på 4 miljarder fram till 2020. Vad skulle en aktiekurs hamna på om man omsatte 1 miljard 2018?

Ordern på 55 milj. skaffade de väl genom direktförsäljning. Sedan har man även löpande inkomster som har beräknats vara 3 gånger den initiala orderns värde under 10 år. Det ska bli intressant att följa när de stora börjar få igång sin försäljning som jag tror händer det här året och då undrar man var ska det sluta, kanske en omsättning på 200 milj. 2014?

Kom gärna med kommentarer och beräkningar. Själv är jag för lat så jag orkar inte räkna. Det är enklare att följa trenderna istället för att räkna när man ska investera;)

Mvh Man

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-30 09:42:21

Helt övertygad om att det kommer bli riktigt bra.

Många väntar i nuläget på godkännandet från ISP. När/om detta kommer lär det släppa oro från många håll.

Några inklusive mig själv har vart med sen ett tag. Vissa väljer att sälja och ta en fin vinst i nuläget. Själv har jag inga planer på att sälja.

I Q3 har AeroVironment fått besked om att ny DoS upphandling skall starta.

Innan dess kan Kina-marknaden lossna rejält genom egna försäljsteam.

Är senaste ordern från Kina lär det bli rejält intressant framöver.

Med vänlig hälsning,

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-01-30 11:50:29

Ja det ser onekligen intressant ut! Tappade själv lite tro på företaget förra våren när kursen dalade, sedan kan man tycka att kursen gick ned lite för mycket. Ökade på min andel efter den här ordern och jag tror att kursen kommer att flyga upp i skyn de närmaste åren. Börjar nästa tycka att det liknar Arcam lite 3D var väl inte stort i början sedan exploderade intresset och kurserna sköt i höjden.

Mvh Man

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.